mandag 16. februar 2009

Sex and the City - sjokolade muffins med vaniljesmørekrem....

Nå er jeg kvalm, av å ha overspist meg på muffins. Men fyttirakkern så gode de var! Jeg er egentlig ikke noe fan av muffins, men bare måtte prøve disse. Og det er jeg glad for!
Det er den typen muffins som Carrie spiser i Sex Og Singelliv, fra Magnolia Bakery i New York. Store, deiige, saftige, syndige...

Oppskriften? OK, kommer her!

SJOKOLADEMUFFINS:
300 g mel
1 teskje natron
220 g usaltet smør (romtemperert)
200 g sukker
2,5 dl hardpakket, brunt sukker
4 store egg
178 g dronning kokesjokolade
2,5 dl kjernemelk (ingen heromkring har det, så jeg brukte hermetisert vikingmelk. Gjorde samme nytta!)
2-3 ts vaniljesukker


Forvarm ovnen på ca 180 grader. Smelt sjokoladen i en liten kjele i kokende vannbad, rør innimellom. La den kjøle seg ned i 5.10 minutter. Bland mel og natron i en liten bolle. Ha smøret i en stor bolle og bland med miksmaster til det er kremete og gjevnt. Ha i sukker og bland godt i tre minutter. Ha i eggene ett etter ett. Bland inn sjokoladen. Ha så i de tørre ingrediensene i tre deler ha i kjernemelken (evt vikingmelken) og det tørre annenhver gang. Bland det godt, men ikke så lufta går ut. Ha røren i store muffinsformer, fyll de trekvart. Stekes 20-25 minutter, sjekk med en gaffel i midten at det ikke henger noe deig igjen, da er de ferdige. Kjøles litt ned på rist.
VANILJESMØREKREMGLASUR (på amerikansk vis)
220 g usaltet smør
15-20 dl melis
1,25 dl melk
3 ts vaniljesukker

Ha smøret i en stor bolle. Bland inn litt over halvparten av melisen og alt vaniljesukkeret og melken. Bland med miksmaster på medium styrke til det er glatt og kremete, omtrent 3-5 minutter. Gradvis har du i resten av melisen (2 dl av gangen) og blander godt etter hver gang til glasuren er ordentlig god og tykk. Bland inn litt konditorfarge.

Oppskriften er hentet fra et noe foreldet Cosmopilitan blad. Og, som det står så fint i bladet; Om du ikke gidder å bake, ligger Magnolia Bakery på 401 Bleecker Street, New York. Så er det bare å ta regnestykket da, og se hva som er billigst. Reise, eller bake. Den saken var veldig enkel for min del i allefall.

7 kommentarer:

  1. Nam, tipper denne dama skal lage muffins til helgen ja :))
    Takk som deler oppskrift :D

    SvarSlett
  2. Dette så farlig ut, hehe! Kopiert oppskrifta, ja...=P

    SvarSlett
  3. For å få forskjellig farge på glasuren, deler du den opp i flere boller?

    SvarSlett
  4. Hei. Blir det mange muffinser? Den glasuren, er det rett at det skal være 15-20 dl melis?

    SvarSlett
  5. Hei! Sist jeg laget ble det 18 store muffins, men om du velger mindre former blir det jo fler. Ja, målene på melisen stemmer! :S

    SvarSlett
  6. brukte ferdigmiks til muffinsene, og brukte denne oppskriften til glasuren. Den er veldig søt, bruke over 2 fulle melispakker på den =S jaja, de skal til en barnebursdag så det blir nok populært =)

    SvarSlett